Tjäna pengar på din blogg

Att tjäna pengar på sin blogg är något väldigt många eftersträvar efter. Vissa är ute efter en liten extra inkomst som gör att man lyxa till vardagen lite mer och det finns de som vill och kan leva på sitt bloggande. I denna text kommer du att få läsa mer om olika tips för att kunna tjäna pengar på sin blogg och vad man bör tänka på som bloggägare.

Hur mycket tid per dag lägger du ner på din blogg? Fundera ett tag på den frågan och blir svaret i stil med ”När tid ges” eller ”Jag uppdaterar när jag orkar” så kommer du förmodligen inte driva en så lockade blogg att läsa för utomstående personer som inte känner dig personligen. Lägger man inte ner tid på sin blogg så kommer man få väldigt svårt att även få in några intäkter på sitt bloggande.

  1. Om du vill tjäna pengar på din blogg så måste du sälja annonser på din blogg, det är via annonser du tjänar pengar, fler läsare generear mer inkomst. Kolla runt vilka företag som ger bäst betalt och ta inte det första bästa som dyker upp, det som man finner på första sökningen är oftast inget som kommer löna sig att ha på sin blogg.
  2. Detta tips kopplas ihop med ovan, dock för dig som kanske inte är så seriös i ditt bloggande. Google Adense erbjuder annonser på din hemsida och är väldigt enkelt att införskaffa. Är något alla bloggare borde ha, även du som endast skriver några gånger i veckan.
  3. Nisha dig. Skriv inte om hästpolo ena dagen och rymdpartiklar andra dagen. Nisha dig och försök att hålla dig till din nish.
  4. Bli bäst i branschen på din nish. Nu när du har nishat dig så ska du bli bäst så att du lockar flest läsare och får en fin inkomst. Vad kännetecknar en duktig person inom det du har nishat dig? Skriv ner dina åsikter om det och även andras som du kan googla dig till. Uppfyll dem alla.
  5. Marknadsför dig via företag som är lika nishade som du. Det är här du kan bli känd och få en massa läsare, samt en mycket fin inkomst.
  6. Glöm inte bort att det är just dina läsare som genererar pengar, utan dem så har du noll inkomst. Så var rädd om dem.

Vill även tipsa om en fruktansvärt bra kurs om just hur man tjänar pengar på sitt bloggande. Jag rekommenderar den till samtliga som bloggar. Den heter GCF Provides Study About Blog Basics for Aspiring Blog Writers och du finner den här: http://www.natkurser.se/kreativitet/kreativt-skrivande